
Wil jij mij helpen...
… en mijn wandelcoachee zijn?
Ik volg momenteel een coachopleiding en daarvoor moet ik praktijkgesprekken voeren. Deze zijn bedoeld om ervaring op te doen met coachende gesprekken.
Dat wat ik in de opleiding geleerd heb, ga ik wandelend toepassen. Dat betekent dat ik opdrachten, oefeningen, vragen en wat al niet meer, wil oefenen en uitproberen.
Daar heb ik coachees (degenen die gecoacht worden) voor nodig.
Kortom, wil jij mijn coachee zijn?
“
Je kunt een mens niets leren; je kunt hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.
— Galileo Galilei
Wat kan ik jou bieden?
Je hebt een probleem of vraag, waarop je gecoacht zou willen worden.
Coachen betekent niet dat ik jou de oplossing geef, maar dat ik je help om zelf een oplossing te vinden. Die werkt ten slotte het beste.
Je probleem of vraag mag op het gebied van rust, tijd en aandacht zijn, maar dat hoeft niet. Het is ook niet nodig dat je je vraag nu al precies kunt formuleren. Het kan iets zijn waar je tegenaan loopt of last van hebt. Dat hoeft niet groot en wereldschokkend te zijn. Het kan ook iets kleins, en in jouw ogen misschien onbeduidends, zijn. Maar wel je wel last van hebt.
Na onze eerste wandeling en kennismaking besluiten we of we met elkaar verder gaan. We zouden daarna dan nog drie of vier wandelende coachgesprekken hebben.
Uit onderzoek is gebleken dat onderzoeken veel leuker is dan antwoorden vinden (Loesje)
Wat vraag ik van jou?
De afspraken die we met elkaar maken, leg ik vast in een coachovereenkomst. Daarin staat onder andere informatie over de procedure (zoals frequentie, lengte van de sessies en plaats) en de inhoud (doelen en resultaten).
Die overeenkomst heb ik nodig voor de opleiding, en is natuurlijk ook bedoeld om de verwachtingen van tevoren helder te hebben en zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen.
Na afloop wil ik graag een evaluatie. Aan de hand van reflectievragen, geef je mij feedback waar ik weer van kan leren. Ook dit is onderdeel van mijn coachopleiding.
“
Op weg naar de wijsheid is de eerste stap stilte, de tweede luisteren, de derde onthouden, de vierde oefenen, de vijfde onderwijzen aan anderen.
— Solomon Ibn Gabirol

Wat belangrijk is om te weten
Oefencoachees zijn er dus om op te oefenen. Verwacht niet dat alles meteen perfect gaat. Ik oefen op jou en probeer dingen uit.
Voor een goede analyse van de gesprekken moet ik deze (audio) opnemen. Deze opnamen deel ik met niemand. Je zult ook volledig anoniem zijn in de verslaglegging.
Ik zal zeer zorgvuldig omgaan met je persoonlijke gegevens en informatie die voortkomt uit deze oefencoaching.
— Je gaat het pas zien als je het doorhebt (Johan Cruijff)
Praktische informatie
Hoe ziet een traject eruit?
Elke wandeling duurt 1 tot 1,5 uur.
Een traject duurt vier tot vijf wandelingen.
De wandelingen vinden ongeveer om de week plaats.
Waar?
We wandelen vanaf station Bussum-Zuid.
Wanneer?
Data zijn in overleg.
De gesprekken kunnen NIET plaatsvinden tussen ongeveer half maart en eind april, omdat ik dan in Italië ben voor de programma’s Rust & Tijd en Aandacht & Rust.
In verband met het afronden van mijn opleiding zouden de laatste gesprekken bij voorkeur eind juni moeten plaatsvinden.
Een wandeling gaat alleen niet door bij gevaarlijk weer; een regenbui laat ons niet weerhouden.
Wie?
Individueel (jij bent de coachee en ik de coach)
Prijs
Er zijn geen kosten verbonden aan het oefentraject.
“
Ontwikkeling is niet het vullen van een emmer, maar het ontsteken van een vuur.
— William Butler Yeats
Over mij
Sinds ik in mijn eentje naar Rome ben gelopen, bestaat mijn leven uit wandelen. Wandelen zorgt ervoor dat ik mentaal tot rust kom, creatiever en milder word, brainwaves krijg, oplossingen zie, ontroerd raak en me verwonder over de pracht van de natuur.
Ik probeer me continue te ontwikkelen: variërend van het volgen van opleidingen en cursussen, via het lezen van boeken, tot het voeren van een goed gesprek.
Wandelen helpt mij bij mijn leren, bijvoorbeeld bij het ordenen van mijn gedachten, het opdoen van nieuwe inzichten en het verwerken van het geleerde.
— Everdiene
Wat heeft Benedictus hiermee te maken?
Benedictus is meer dan 1500 jaar geleden in Italië geboren. Hij werd de grondlegger van het Europese monnikendom. Hij schreef een leefregel voor het optimale kloosterleven, de Regula Benedicti. Deze Regel is ook buiten de kloostermuren in een geseculariseerde maatschappij heel actueel en bruikbaar. De Regel gaat over onszelf en de wereld waarin wij leven. Oftewel, hoe kunnen ik, jij en wij de wereld een beetje mooier kleuren. Vanwege de grote invloed van de benedictijnse waarden op de Europese cultuur is hij in 1964 uitgeroepen tot Patroon van Europa.
Benedictus over oefenen, leren en ontwikkelen
Aan het eind van de Regel kun je het idee krijgen dat hij nogal wat eisen stelt, met het gevoel dat je daar nooit aan kunt voldoen, waardoor je leren lamgelegd wordt. Maar niets is minder waar. De Regel is namelijk geschreven voor beginners. En een beginner blijf je je hele leven. Als het niet lukt, mag je opnieuw beginnen. Dat vind ikzelf niet alleen een hele rustgevende gedachte; het is wat mij betreft ook een van de voorwaarden om te kunnen leren. Met vallen en opstaan kun je stappen maken.

Dat klinkt interessant
Neem contact op. Dan kan ik al je vragen beantwoorden en bespreken we of dit oefencoachtraject iets voor jou is.
Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je over je vraag, is station Bussum-Zuid te ver, kun je niet om de week, of wat dan ook, neem echt contact op. Er is waarschijnlijk meer mogelijk dan je denkt.
Ben je daarna nog steeds geïnteresseerd? Dan plannen we het eerste wandelgesprek in.
Als we allebei positief zijn, maken we afspraken over het vervolg.
De beste manier om iets te leren is er les in te geven (Seneca)
Ja, ik wil graag meer weten.
Wil je overleggen?
Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.
Stuur een mail naar info@viaionoi.nl.
App of bel naar +31 6 59 33 25 12.
Of vul hieronder het formulier in.
Neem contact op!

